کاشت طولانی مدت همان نوع محصول منجر به تخلیه عناصر غذایی خاص در خاک می شود. هر محصولی برهمکنش مواد مغذی متفاوتی با خاک دارد و هر کدام از آنها انواع مختلفی از مواد مغذی را آزاد و جذب می کنند.
2. افزایش عملکرد محصول
فواید تناوب زراعی فقط به افزایش مواد مغذی محدود نمی شود بلکه باعث افزایش برداشت محصول از یک برداشت فصلی می شود. به دلیل ترکیب انواع مختلف محصولات، فرد نه تنها محصولات متنوعی را پس از هر فصل برداشت میکند، بلکه عملکرد محصول نیز در مجموع افزایش می یابد
3. افزایش مواد مغذی خاک
همانطور که قبلا گفته شد، تناوب زراعی به زمین اجازه می دهد تا بدون نیاز به استفاده از مواد مغذی بیشتر از طریق استفاده از کود، مواد مغذی خود را بازسازی کند. خالی ماندن زمین برای یک فصل، زمین را قادر می سازد تا مواد مغذی از دست رفته خاک از طریق جذب توسط گیاهان برداشت شده در فصل قبل را بازیابی کند.
به عنوان مثال، با کاشت محصولاتی مانند حبوبات، می توان نیتروژن را در خاک افزایش داد، زیرا آنها حاوی باکتری های تثبیت کننده نیتروژن هستند که نیتروژن را به طور طبیعی در خاک تثبیت می کنند. هر نوع محصول به مواد مغذی مختلف خاک اضافه می کند یا از خاک جذب می کند. بنابراین، به ترکیبی از گیاهان مختلف نیاز دارد تا آنها را متعادل کند.